top of page
gcenter-2021.jpg

Fijet magnetike po endin një "sixhade" spektakolare galaktike

 

Një “sixhade” po endet në qendër të Rrugës së Qumështit, me fije gazi të nxehtë dhe vija fushash magnetike. Ky imazh i ri i kësaj kryevepre kozmike është realizuar me ndihmën e një mozaiku gjigand të dhënash të observatorit Chandra, që vrojton në rreze X dhe të radioteleskopit MeerKAT të NASA-s në Afrikën e Jugut.

 

Marrë nga:

https://www.nasa.gov/mission_pages/chandra/images/magnetized-threads-weave-spectacular-galactic-tapestry.html

bottom of page